Yrittäjyydessä menestymisen kannalta jokainen on oman onnensa herra. Yrittäjänä jokainen pääsee suunnittelemaan uraansa itsenäisesti ja nauttimaan kovan työn tuomista hedelmistä täysin rinnoin. Yrittäjän itsenäisyys onkin yksi suurimmista syistä, miksi yhä useampi haaveilee tänä päivänä yrittäjyydestä – myös kiinteistönvälitysalalla.

Vaihtoehtona franchising-yrittäjyys?

Yksi kiinteistönvälityksen yleisimmistä yrittäjyyden muodoista on niin kutsuttu franchising-yrittäjyys. Franchising-yrittäjyydessä yrittäjä omistaa ketjusta osakeyhtiön, joka toimii muiden yrittäjien omistamien osakeyhtiöiden kanssa samassa konseptissa. Yrittäjille tarjotaan tässä tapauksessa perinteisestä yrittäjyydestä poiketen jo valmis liiketoimintamalli, jonka hyödyntämisestä he maksavat erillistä franchising-maksua.

Franching-yrittäjyydessä kaikki saman nimen alla toimivat yrittäjät tekevät yhteistyötä ja tarjoavat asiakkaille samoja palveluita. Franchising-yrittäjyys sopii loistavasti yrittäjyydestä haaveilevalle kiinteistönvälittäjälle, sillä tällä tapaa yrittäjän takana toimii usein hyvin tunnettu brändi, jonka toimintamallit on todettu toimiviksi ja tehokkaiksi. Franchising-maksua vastaan yrittäjä saa usein myös koulutusta ja muita ketjun tarjoamia etuja, jotka edistävät liiketoimintaa entisestään.

Toinen hyvä tapa päästä alkuun franchising-yrittäjyyden lisäksi on aloittaa toisessa kiinteistönvälitysfirmassa työntekijänä. Alalla arvostetaan ennen kaikkea kokemusta, joten uusien ja kokemattomien kiinteistönvälittäjien kannattaa aloittaa uransa rakentaminen toisen yrityksen työntekijänä. Alalla tehdään töitä provisiopalkalla, joten oman yrityksen pystyttäminen ilman alan kokemusta voi aluksi olla hyvin turhauttavaa, jos kauppoja ei asiakkaiden kanssa yksinkertaisesti synny.

Uusia työpaikkoja kiinteistönvälittäjien maailmassa aukeaa koko ajan. Esimerkiksi kotimainen https://blok.ai/ yhdistää kätevästi kiinteistönvälityksen ja itsemyynnin parhaimmat puolet tarjoamalla kustannustehokkaita vaihtoehtoja asunnon myyjille ja ostajille uusinta teknologiaa hyödyntäen. 2016 vuonna perustettu yhtiö on myynyt muutaman vuoden aikana jo yli 1400 asuntoa ja työllistää tällä hetkellä yli 20 kiinteistönvälittäjää ja muuta alan ammattilaista.

Kiinteistönvälityksen tulevaisuus

Kiinteistönvälitysalalla on monen mielessä varsin unelmallinen kuva shampanjaa siemailevista ja luksusautoja ajelevista toimistotyöntekijöistä. Vaikka ala on houkutellut nuoria työntekijöitä jo pitkään, monella on edelleen täysin väärä kuva siitä, mitä kiinteistönvälitys todella pitää sisällään.

Kyseessä onkin todellisuudessa ala, jossa kilpailu asiakkaista on kovaa ja vain parhaimmat myyntimiehet ja -naiset pärjäävät. Koska alalla toimitaan usein provisiopalkkauksen mukaan, on tärkeää, että asunnot liikkuvat, sillä ilman myyntiä ei yrittäjälle synny myöskään tuottoa.

Kuitenkin samalla kiinteistönvälitysalalla löytyy töitä ja alalle kaivataan erityisesti nuorta väkeä, sillä edellinen sukupolvi alkaa hiljalleen jäädä eläkkeelle. Välittäjien keski-ikä monilla paikkakunnilla liikkuu usein 50-55 ikävuoden välimaastossa, joten uramahdollisuudet kiinteistönvälitysalalla ovat lähitulevaisuudessa varsin hyvät.

Hyvät kiinteistönvälittäjät ovat alalla haluttua tavaraa ja parhaimmillaan välityspalkkioissa voi jäädä mukavasti voitolle. Pelkkä koulutus ei alalla riitä, sillä hyväksy myyjäksi ei opiskella, vaan sen eteen on tehtävä töitä. Jos motivaatioita ja karismaa kuitenkin riittää, näillä kiinteistönvälittäjillä voi olla edessään varsin menestyksekäs ura.