Toimialasta riippumatta yrittäjän arki on usein hektistä ja tehtävää löytyisi vaikka muille jakaa. Kiireisen arjen tasapainoksi on hyvä löytää harrastuksia ja muuta puuhaa, jonka parissa pystyy rentoutumaan. On tärkeää, että yrittäjä huolehtii omasta jaksamisestaan, sillä burnoutin eli työuupumuksen iskiessä sekä oma terveys että liiketoiminta kärsivät. Yksi erinomainen tapa oman elämänsä pienille sisustusintoilijoille on oman kodin ulkonäön kohentaminen vaikkapa tapetoimalla, josta kerromme seuraavaksi yksinkertaisia ja edullisia vinkkejä.

Piristä kodin tunnelmaa tapetoimalla

Yksi erinomainen ja erittäin tehokas keino muuttaa kodin ulkonäköä pienellä vaivalla on tapetointi. Tapetointi voi koskea koko huonetta tai sitä voidaan hyödyntää tehosteena. Tehosteseinä on helppo ja nopea tapa kohottaa kodin ilmettä värikkäillä, rohkeilla tai muulla tavalla huomiota herättävillä yksityiskohdilla.

Ennen sisustusurakan aloittamista on luonnollisesti tärkeää selvittää, millaiset tapetit haluaa oman kotinsa seinille. Verkkokauppa Kotitapetti auttaa tässä tehtävässä, sillä voit tilata kotiisi samalla kertaa sekä tapetit että tapetin asentamiseen tarvittavat välineet. Löydät verkkokaupan kotisivuilta myös käteviä tee-se-itse-oppaita, joiden avulla uuden tapetin asentaminen onnistuu jopa ensitekijältä. Inspiraation iskiessä voit jopa painattaa verkkokaupan kautta omat valokuvatapetit, joita ei taatusti tule jokaisen muun kodissa vastaan.

Tapetin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin huoneeseen tapetti tulee. On hyvä muistaa, että tummat värit tekevät huoneesta pienemmän näköisen, kun taas vaaleat värit auttavat avartamaan huonetta. Myös kylmillä ja lämpimillä väreillä on omat tehtävänsä. Makuuhuoneeseen taas sopivat rauhoittavat värit ja keittiöön voi puolestaan kokeilla vähän jotakin pirteämpää, jos sellainen sopii omaan makuun.

Kaikkein tärkeintä seinien tapetoinnissa on kuitenkin se, että nautit siitä itse, sillä ideana on löytää mukava rentoutumistapa kiireisen arjen vastapainoksi. Seinien tapetointi voi olla myös hyvä idea viettää aikaa yhdessä kumppanin tai perheen kanssa – kerää siis koko perhe mukaan tapetoimaan!