Omana pomona oleminen ei toimi kaikille, sillä vaikka homma tuo mukanaan vapautta ja joustoa, sisältää se myös paljon vastuuta ja itsekurin hallitsemista. Jos alla olevat kuvaukset sopivat omalle kohdalle, voi yrittäminen hyvinkin sopia itselle!

Oma-aloitteisuus näkyy kaikessa

Yrittäjä ei saa aikatauluja muilta ihmisiltä, eikä pakotteita työntekoon. Tämän on pystyttävä itse aloittamaan projektit ja vietävä ne loppuun asti, ilman että kukaan vahtii olan takana.

Intohimo vie eteenpäin

Jotta motivaatio pysyy yllä, tulee yrittäjällä olla runsaasti intohimoa. Se auttaa jaksamaan eteenpäin ja puskemaan vaikka läpi harmaan kiven, kun yrittäjän elämän vaikeammat osuudet tulevat kohdalle.

Osataan lukea ihmisiä

Vaikka osa yrittäjistä onkin vetäytyviä ihmisiä, ei se tarkoita, etteikö sosiaalisia taitoja olisi. Ihmisiä tulee pystyä lukemaan, sillä näin kommunikaatio toimii ja yritys kehittyy, sekä asiakaspalvelun, työntekijöiden, että yhteistyön kannalta.

Luovuutta hyödynnetään ideoissa

Luovuutta ei tarvita pelkästään taiteen maailmassa, sillä jokaiselta yrittäjältä tulee löytyä sitä. Uusien ratkaisuiden keksiminen ongelmiin on juuri sitä, mikä tekee yrittäjästä onnistuvan yksilön.

Työhön halutaan panostaa

Loppujen lopuksi ainoastaan ne yritykset menestyvät, joiden johtajat ovat valmiita tekemään kaikista eniten töitä asian eteen. Mikäli itse halutaan vain makoilla ja kuluttaa aikaa, ei yrittämine sovi omalle kohdalle. Yrittäjän tulee pystyä puskemaan pitkää päivää väsymättä, tai väsymyksestä huolimatta!