Kun ensimmäiset auringonsäteet hivelevät suomalaista kalpeaa hipiää ja sinivuokot ilmestyvät ojanreunustalle, on se varma merkki siitä, että on aika alkaa miettimään, millaisella tavalla haluaa muistaa oman elämänsä äiti-ihmisiä. Ollaan nimittäin aika lähellä sitä päivää, kun saa antaa ihania Äitienpäivälahjoja äidille ja mummoille – samoin kuin isomummoille, äitipuolille ja kaikille muillekin oman elämän tärkeille äideille. Äitiys on ehkäpä maailman haastavin työ ja juuri siksi onkin tärkeää, että äidit saavat siitä tunnustusta. On ihanaa muistaa herttaisella lahjalla yhtä oman elämän tärkeimmistä ihmisistä ja osoittaa tälle, että hänestä ihan oikeasti välitetään.

Mutta mitä äitienpäivälahjoja sitten kuuluu antaa? Tämä on jokavuotinen kysymys, johon jokainen äitienpäivälahjojen antaja törmää suunnilleen huhti-toukokuun vaihteessa. Mikä on sopiva lahja äitienpäivänä? Onko lahjani liian pieni tai liian suuri? Mistä lahja kuuluu hankkia? Vaikka kysymys lahjan alkuperästä saattaa tuntua tylsältä ja mitättömältä, on se ehkäpä kaikista listaamistamme kuitenkin kaikista tärkein. Miksi ihmeessä? Kohta sen kerromme, etkä tämän jälkeen enää mieti kahta kertaa, mistä sitä kannattaa tilata lahjat äitienpäiväksi. Sillä kyllä vain, sillä on väliä. Lue siis eteenpäin ja selvitä, miksi!

Mistä äitienpäivälahjoja kannattaa etsiä?

Onko hakusessa täydellinen äitienpäivälahja äidille, mummulle tai vaikkapa äitipuolelle, muttei mitään käsitystä siitä, mistä sellaista kannattaisi etsiä? Nyt silmä ja korva tarkkana, sillä täältä seuraa eettisiä ohjeita siitä, mistä äitienpäivälahjat on kaikkein kannattavinta hankkia.

Kuten kaikessa muussakin arjen toiminnassa nykyään, myös äitienpäivälahjan etsinnässä monen katse suuntaa ensimmäsisenä kohti internetin ihmeellistä maailmaa. Ja miksi ei suuntaisi – sehän on helppo ja nopea konsti löytää peräti miljardeja lahjavaihtoehtoja saman katon alta liikahtamatta sohvalta senttiäkään, puhumattakaan siitä että valikoima ulottuu nyt paljon pidemmälle kuin vain oman kotikylän kauppojen valikoimaan. Mutta ennen kuin tilaat äidillesi uskomattoman halvan

massatuotannon halpistuotteen Kiinasta, mieti muutamaa asiaa ennen kuin klikkaat ”lisää ostoskoriin” -nappulaa. Haluanko oikeasti tukea osin lapsityövoimalla ja aivan varmasti huonoissa oloissa kurjilla palkoilla tapahtuvaa tuotantoa, vai olisiko mieleeni sittenkin ehkä maksaa hieman enemmän ostamastani tuotteesta tai palvelusta: https://omayritys-tapahtuma.fi/?p=164 tietäen, että valintani tukee eettistä menettelyä ja jokaikinen penni menee paikallisen yrittäjän taskuun ja hänen perheensä ruokkimiseen?

Osta paikallista – tee merkityksellinen valinta

Jos vielä mietit halvan Kiinakaman sekä hieman hintavamman paikallisen version välillä, voit jättää miettimisen ilman muuta sikseen. Kun vertailukohteenasi on paikallinen ja kaukana tuotettu, voit samalla vaivalla kuvitella valintasi tapahtuvan eettisen ja epäeettisen välillä. Helpottaako tämä valintaa? Jos ei, niin muista myös että ostamalla paikallista pelaat samalla myös omaan taskuusi, sillä jokainen paikalliseen tuotteeseen tai palveluun käytetty euro palaa jossakin vaiheessa omaan käyttöösi verovaroin kustannettujen palvelujen kautta.