Kukaan ei tule sanomaan, että yrityksen perustaminen on helppoa. Siitä huolimatta monet kokeilevat onneaan ja taitojaan, oman yrityksen parissa. Nykyään yrittäminen onkin paljon helpompaa, kuin mitä se oli muutama vuosikymmen sitten. Työpaikoilta on helpompi lähteä kävelemään ja kansainväliset markkinat ovat kaikkien ulottuvilla. Tulos ja menestyminen ei ole kuitenkaan taattua, sillä yrittäjiä tulee kohtaamaan suuret riskit, isot epäonnistumiset ja henkiset haasteet, jotka saavat rohkeimmankin yrittäjän jossain vaiheessa kalpenemaan. Yrittäjä onkin henkilö, joka ottaa riskin, aloittaa yrityksen ja uhraa oman palkkansa, tehdäkseen itse rahaa ja luodakseen töitä. Miksi siis niin useat lähtevät ottamaan riskin?

Positiivinen vaikutus maailmaan

Aina yrittäjyyden kanssa tulee miettiä sitä vaikutusta, mikä maailmalla saadaan aikaan ja miten tämä muuttaa ympäristöä positiivisesti. Kun mietitään suurimpia yrityksiä ja niiden johtajia, huomataan heti kuinka paljon positiivisia asioita he ovat saaneet luotua elämänsä aikana. Yrittäjillä onkin mahdollisuus jättää maailmasta hiukan parempi paikka, kuin mitä se oli aikaisemmin ja tämä tapahtuu kehittämällä muita ihmisiä, ratkomalla ongelmia ja poistamalla vääryyksiä.

Omien prioriteettien kontrollointi

Vaikka kaikki ei tietenkään ole omissa käsissä, on yrittäjällä paljon enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä, kuin pelkästään rivityöntekijällä. Yrittäjä pääsee itse vaikuttamaan siihen, kuinka paljon aikaa käytetään, miten paljon tienataan ja minkälainen kädenjälki, tai vaikutus, maailmaan jätetään.

Opitaan paljon uusia ja arvokkaita taitoja

Harvoin ajatellaan sitä henkistä ja ammatillista kasvua, joka syntyy yrittäjyydestä. Oli yritys sitten suuri menestys, tai kauhea fiasko, lopputuloksena on uusien taitojen kehittäminen, ison vastustuskyvyn saaminen ja tuotteliaisuus, joka näkyy muuallakin elämässä. Sen takia useiden yrittäjien mottona voidaankin pitää lausahdusta, kun kasvu loppuu, kuoleminen alkaa.

Idean muuttaminen todeksi ei ole koskaan helppoa, varsinkaan jos tarkoituksena on luoda työpaikkoja, maksaa laskut ja vaikuttaa maailmaan positiivisesti. Yrittäjyys tulee myös koettelemaan ihmistä paljon, mutta on sen arvoista.