Yrittäjän ympärillä on aina tietty hektinen ilmapiiri ja kaikki tapahtuu nopealla tahdilla. Intohimo yritystä kohtaan vie sitä eteenpäin ja tekee yrittäjästä menestyneen. Se tarkoittaa kuitenkin usein pitkiä tunteja, epäsäännöllistä ruokailua ja vähäistä unensaantia. Oma hyvinvointi jää herkästi kakkoseksi, mikä aiheuttaa pitkällä tähtäimellä paljon ongelmia sekä yrittäjälle, että yritykselle. Kannattaakin miettiä, kuinka tasapainotetaan yrittäminen ja oma hyvinvointi.

Nukkuminen

Päivässä on rajattu määrä tunteja, eikä aikaa saada millään lisää. Yrittäjä huomaakin helposti työskentelevänsä kellon ympäri, jotta yritys saadaan aluilleen. Uni on kuitenkin äärettömän tärkeää, sillä ilman sitä päätöksenteko heikkenee, onnettomuuksien määrä kasvaa ja riskien määrä nousee. Tuleekin varmistaa, että saadaan tarpeeksi unta, tai yrittäjä joutuu myöhemmin maksamaan kalliin hinnan tästä!

Stressin laskeminen

Jokainen yrittäjä tietää miltä stressi tuntuu ja parhaiten sitä voidaan hallita, ymmärtämällä mistä se johtuu. Tilanteen tarkka miettiminen auttaa löytämään syyn, jolloin voidaan miettiä, miten stressiä voidaan vähentää. Usein pelkästään tietäminen auttaa pitämään mielen positiivisena, tai apua voi tuoma myös toimintasuunnitelma, tilanteen korjaamiseksi.

Urheileminen ja ruokavalio

Urheilulle tulisi jokaisen varata aikaa, sillä se tuo sekä lisää energiaa, että varmistaa elimistön toiminnan. Sama koskee myös terveellistä ruokavaliota, sillä puutteellinen ruokavalio tekee kaikesta vaikeampaa ja saa olon tuntumaan heikolta.