Kun perustetaan yritystä, on varsinkin alussa paljon kaikkea muistettavaa ja sitäkin enemmän juoksevia kuluja. Yksi tärkeimmistä yrityksen imagoon liittyvistä kuluista liittyy tietenkin yrityksen nettisivuihin, jotka ovat olennainen osa yrityksen brändäämistä. Nettisivut ovat ensimmäinen asia, johon potentiaaliset asiakkaat törmäävät ottaessaan selvää yrityksestä. Siksi hyvän ensivaikutelman tekeminen onkin ensisijaisen tärkeää, jotta potentiaalinen asiakas saadaan muutettua rahaksi. Hyvän ensivaikutelman tekeminen nettisivuilla ei ole kovinkaan vaikeaa, mutta vaatii jonkin verran työtä. Tähän artikkeliin on koottu lyhyt muistilista siitä, miten yritykselle saa luotua toimivat nettisivut helposti.

Valitse nettisivueditori huolella

Nettisivueditoreita on olemassa laidasta laitaan, ja sekä niiden ominaisuudet että niiden hinnat eroavat toisistaan suuresti. Siksi kannattaakin tutkia tarkkaan, mitä vaihtoehtoja on olemassa. Itselle sopivin nettisivueditori kannattaa valita sen perusteella, millaiset taidot itsellä on nettisivujen luomiseen sekä millainen budjetti itsellä on yritysten nettisivuihin. Nyrkkisääntö lienee se, että yrityksen nettisivuissa ei kannata pihistellä, sillä ne rakentavat yrityksen imagoa ja köyhät nettisivut antavat hyvin huonon vaikutelman itse yrityksestä. Esimerkiksi Qred yrityslainan avulla sinulla on varaa unelmiesi nettisivuihin. Lisäksi kannattaa palkata ammattilainen sivujen luoja, mikäli on epäilyksiä siitä, osaako itse luoda nettisivuja. Heti perään lienee kuitenkin tarpeellista mainita, että nykyisin nettisivujen rakentaminen on niin helppoa, että kuka tahansa pystyy siihen. Usein nettisivut voi luoda valmiin pohjan päälle. Lisäksi se on usein aivan ilmaista ominaisuuksista tinkimättä, eli minimibudjetillakin voi saada rakennettua itselleen hyvinkin ammattitaitoiset nettisivut.

Panosta ulkoasuun

Kun olet valinnut itsellesi sopivan nettisivueditorin, voi nettisivujen rakentaminen alkaa. Tämä on moderneilla työkaluilla varsin simppeli prosessi, joka ei varsinaisesti vaadi yhtään minkäänlaisia koodaustaitoja. Usein nettisivut voi helposti rakentaa valmiin pohjan päälle, jonka voi helposti kustomoida itselleen sopivaksi väreillä, teksteillä ja kuvilla. Monet editorit tarjoavat laajan valikoiman valmiita pohjia, joista löytyy jokaiselle sopiva nettisivupohja.

Nettisivujen ulkoasuun kannattaa panostaa huolella, sillä on todistettu, että asiakkaat valitsevat todennäköisemmin esteettisesti mieluisan näköisen sivuston esimerkiksi shoppailuun ja pitävät sitä luotettavampana. Esimerkiksi laadukkaisiin valokuviin panostamisella on suuri rooli ammattimaisten nettisivujen luomisessa.

Tee nettisivuilla navigoinnista helppoa

Yksi tärkeimmistä nettisivun osista on myöskin navigoinnin helppous. Nykyään ihmisillä on aina kiire, joten useinkaan nettisivuilla samoiluun ei ole tuntikausia aikaa. Siksi ihmiset arvostavat sivuja, joilta kaiken tarvittavan löytää helposti ja jonka alasivujen välillä navigointi on helppoa. Älä siis tee turhia alasivuja, jotka sekoittavat navigointia, vaan tyydy vain tarpeelliseen informaation. Tämä tekee sivustosta kevyemmän ja sivut latautuvat nopeammin.

Vähemmän on enemmän – tarjoa vain tarpeellinen informaatio

Minimalismi on nykyään avain moneen asiaan, eivätkä nettisivutkaan tee tähän poikkeusta. Älä siis täytä nettisivujasi turhilla alasivuilla, raskailla painikkeilla, räikeillä taustakuvilla, kustomoidoilla kursoreilla, ylimääräisillä täytekuvilla tai tuhottomalla määrällä turhaa tekstiä, jota kukaan ei jaksa lukea. Panosta sen sijaan muutamaan ammattimaiseen kuvaan, rajattuun määrään alasivuja ja tarkoin valikoituun tekstiin, josta kaikki tarvittava informaatio löytyy helposti ja lyhyellä etsimisellä. Asiakas arvostaa varmasti tällaista sivustoa ja viihtyy siellä todennäköisemmin. Helpolla sivustolla asiakkaalle tulee myös hyvä mieli ja hän tekee ostopäätöksen todennäköisemmin.